Lauráról, lassan 11 hónaposan ilyenek vagyunk! :)

2010. augusztus 5., csütörtök

Mozgás fejlődése:

Laura már egy ideje önállóan feláll nem igényel megtámasztást, kapaszkodás nélkül bárhol megáll, és tapsol, integet, hesseget a kezével! (imádom) Álló helyzetből leguggol, és így képes percekig maradni, kapaszkodás nélkül! Ágy mellett kapaszkodva hajol le a játékaiért! Ha egyik kezét fogjuk, nagyon sokáig sétál (mint a nagyok) EGYEDÜL már a szoba egyik végéből elmegy a másikba! Csak biztonságos környezetben engedi el a kezem, és megy egyedül (értsd ez alatt, a saját lakásunk, máshol nem). Lemászást tanulja az ágyról,kisebb nagyobb sikerrel! Ha a kezébe adok egy tollat türelmesen irka-firkál vele (egyik este megkaparintotta a filcet, csupán a tapéta bánja, kis művész).
Evéskor a kanalat a szájához, emeli, de mire odaér már nincs benne semmi, és ilyenkor nagyon mérges! Szívesebben eszik ha kis falatokat teszek elé, és azt a kis kezével felcsipegeti, és a szájához emeli, és hammm bekapja! (ma másfél virslit pusztított így el) .
Vetkőzni szeret, öltözni nem! :) Fürdés előtt, segít levenni a ruháit, kedvenc a zokni lehúzása!

Beszéd:

Egy két kedves értelmes szón kívül, még igencsak halandzsázik, de így a jó, ne nőjön már fel olyan hamar! Mindenre mutat és addig "hümmög " neki, míg oda nem visszük és el nem mondjuk hogy mi az! Kedvenc szavait, egész nap ismételgeti: "mammamma" "tetette" ajajjaj" "Tyutyu" "dííííííídi" "aja" az apát azt tisztán mondja, kedvenc szava a nem, minden kérdésre ez a válasz, még ha igen akkor is, és közben rázza a fejét majd le szakad! :)

Értelmi fejlődés:
Kedvencei a formabedobók és most a vödrös tetős építőkocka, kipakol bepakol, rázár.kinyit! És ismétli! Egy óra hosszáig is eljátszik egy hang nélkül! Imád tépkedni legyen az bármilyen papír! A favorit a wc papír! Szépen egymásba illeszti az építőkockákat, ha nem sikerül odajön és addig rángat és "magyaráz" míg meg nem értem ,és segítek neki! Szeret "olvasni" könyv a kezében és dumál, na és furcsa módon a mesekönyveit nem tépi szét! Ki érti ezt??? Vajon mert azt szereti????
Közösségi kapcsolatok:

Megszünt a megyek boldog-boldogtalan ölébe! Amit nem bánok, mert azért egy vad idegen ne vegye már fel az ölébe a Tesco közepén, mert a gyerek, minden áron menni akar hozzá! Apa a világ, ha nincs,akkor megteszi anya is! Elkezdődött, a reggeli ordítás, mikor apa munkába indulna, sőt az akadályozás is, beülök az ajtó elé, menj ki ha tudsz, ha apa mégis kimegy, akkor van csak visítás! A nagyszűlök, és rokonoktól való tartás egy kis ideig! Mivel 2-3 hetente megyünk csak vidékre, és mindenki rögtön le akarná sorozni puszikkal, na ez ellen erősen tiltakozik, és kell egy óra, mire a közelébe engedi a rokonságot!Ha valaki netalán elvesz tőle valamit, először képen vágja, majd megharapja, és csak utána kezd el sírni! Ami a keze ügyébe kerül, mindent szorít, nehogy meglógjon, az már az övé!Megérti a nem szó jelentését, mondja rázza a fejét, de a másik kezével sunyin a háta mögött, akkor is megcsinálja!

Egy szó mint száz, rafinált, és nő mint a gomba, és egyre okosabb, na meg szebb, és cseppet sem vagyok elfogult és beképzelt :):) :) :)

Akkor:


És most :)


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS