16. hónap és videó

2011. január 20., csütörtök

Jövök jövök. Összeszedem a gondolataimat, és nézzük mit tud az én nagylányom.
Alvás:
Kritikus, fárasztó és borzasztó.
9 körül megissza a maga 3dl kakaóját, elalszik az ágyában. 11 körül első felvonás "aja" "aja"-cumi és alszik tovább. Mire én is ágyba kerülök kb éjfél fél egy van. Mire elaludnék fél kettő, erre jön a második felvonás "aja" "aja" (ez mind álmában, sírással) ekkor megkapja a teáját, visszaalszik. Anya is elalszik.
Négy - fél 5 körül jön a harmadik felvonás, ez a "megszokás", feláll az ágyban, tágra nyílt szemekkel kiabál, anyának. Anya nem eszmél, apa ébred, átteszi a "nagy" ágyba, és Laura 2 másodperc alatt az igazak álmát alussza. Apa 7- fél 8 körül ébred, akkor Laura is, elmajszol egy két kekszet, megiszik egy üveg teát, visszamászik, anyához, és 9!!!!!!!!!!!-ig alszunk. (ez már nagyon a kényeztetés felsőfoka)


Evés:
Nos, ebben sem kell minket követni.
Miután apával kekszezik, és teázik kora reggel, így a reggeli nem nagy valami. Egy fél szelet vajas,vajkrémes kenyér, felvágottal. Joghurt, esetleg krémtúró.
Tízórai nálunk nem nagyon van, mert szinte az a reggeli. Ha mégis korábban kelünk és van lehetőség tízóraira akkor az általában, banán, narancs, kiwi.
Délben alvás. (ha összejön, ritkán, de nem adom fel)
Ébredés után, ez olyan fél2-2 között van, ebéd, na ekkor amit főzök, borsó főzelék, pörkölt, makaróni, húsleves (előnyben részesíti a húst, APJA LÁNYA) csirkecomb stb.
Egyedül még nem nagyon eszik, kanállal villával, de nagyon ügyesen haladunk. A felkockázott dolgokat, nagyon szépen, maszatolás, mocskolás nélkül eszi meg. Ha már nem éhes, akkor dobál ki mindent az etető székből, és jelzi kivehetném már, mert unja a banánt! :)
Innentől játék van, és közben csipegetés, pufi, köles golyó, milka rudi, és még minden ami szem szájnak ingere.
Majd megjön apa, vele van az első vacsora, itt az ebéd a soros apánál, ha olyan kedve van Launak akkor ő is eszik még egyszer, az aznapi menüből, ha nincs akkor péksüti, nutellás  kenyér, tejbegríz.
Innentől játék apával, majd fürdés apával, majd fogmosás apával, majd ágyazás apával (ekkor van időm pl blogot írni)és még mindíg apa, kakaó elkészítés, puszi anyának, irány az ágy, és a második vacsora a 3dl kakaó.
A felsoroltak, egy jól alakult nap eseményei, nem mindig tükrözik a valóságot. De hiszen nekünk sincs minden nap ugyanolyan étvágyunk. :)


Beszéd, fejlődés:
Duma az van. Ma megtanulta hány kiló, kihoztam a mérleget, és ráállt ő is, mondom neki 10 kiló vagy Laura, erre ő "tisz", most már ha kérdezzük, mondja hogy "tisz".
A "mama"a kedvenc szava (anyukámmal van egy külön telefonunk, ezen ingyen tudjuk egymást hívni, ha már 300km-re van tőlünk, legalább ennyi legyen ) ha csörög a fekete telefon (ez a mamás) szalad, leveszi a szekrényről és mondja "mama allóóóó" (mama halló). A papát is egyre többször emlegeti, az ő szájából ez így hangzik "pa...............(hatás szünet)..............pa".
Apa még nem jön a szájára, neki azt mondja "ajam" gondolom én ezt az anyából apásította! :)
Éhségre, szomjúságra, és mindenre ami ehető még mindig a "hamm-mamm" "nyamm-amm" szavakat használja.
Tudatosan használja az adom szót, például 120 darabos építőjátéknál, egyesével adja ide, mindegyik után odamondja hogy "adooo". Ha kér valami akkor is ezt használja, kicsit más, olyan kérdező hangsúllyal! :)
Énekel, halandzsa nyelven, imádom, nagyon, kedvenc meséje zenéjét (Barátaim Tigris és Mici mackó) végig énekeli,táncolja, és meg kell állapítanom, nagyon nagyon jó hangja van! :)
Kedven elfoglaltsága az épitőzés, állandóan "áz"-at (házat) épít a nem kevés (15 kis póni lovának).
Babázik, "pelenkáz", etet. Gondoskodó nagylány lett belőle.
Szól ha kaka van, néha már előtte is.
Imádja a vezetékeket, a porszívót, a billentyűzetet,a távkapcsolót.
Nem unatkozom mellette, ez az egy biztos. :)

A mostani kedvenc videóm:


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS