2009-07-07 Beléptünk.......és mindjárt be is töltjük a 29.hetet!!!

2009. július 7., kedd

Csodálatos napot minden kedves olvasónak!!!

28+5hetesek vagyunk,eddig szokásomhoz híven mindíg a következő hét rejtelmeit tárogattam, a 29. hét is sok-sok izgalmat rejteget,azt is megosztom veletek............de engem valahogy mégis inkább a 30.hét érdekel jobban.
Csütörtökön betöltjük a 29.hetet és belépünk a 30.-ba!!
Atya ég...........hogy repül az idő......nemsokára 3-an leszünk.........megérkezik a mi kis hercegnőnk!!!!
El sem tudom mondani mennyire várom,várjuk!!!!!!!!!!
"LAURA DRÁGÁNK NAGYON NAGYON VÁRUNK ITT KINT A NAGYVILÁGBAN"

Akkor nézzük a hét eseményeit:

Rólad:

A harmadik trimeszter első hete. Ebben az időszakban kiderül, hogy mi köze a "terhesség" szónak a teherhez... Noha egyre gyakoribbá válnak a deréktáji és háti fájdalmak, fontos, hogy ne hagyd abba a mozgást. A séta, az úszás vagy a jóga csodákat tesz a kimerült háttal, és a mozgás segít abban, hogy energikusnak érezd magad akkor is, amikor már csak hevernél. Az utolsó három hónapban minden várandós nőnek szüksége van az energiára, hiszen egyrészt sűrűsödnek a vizsgálatok és a vizitek - a 28. és a 36. hét között kéthetente kell találkozni a nőgyógyásszal vagy a védőnővel -, másrészt fel kell készülni a kis jövevény fogadására. Az első terhesség esetén különösen gyakori, hogy a leendő szülők babonából nem kezdenek vásárolni a kicsinek, de lassan el kell kezdeni a készülődést, mert a kilencedik hónapban a kismamának már nem lesz ereje a boltokban való futkosáshoz. A 28. és a 36. hét között történik a harmadik ultrahang-szűrés, illetve az időszak elején a hüvelyi vizsgálat, amelyet az utolsó hónap kezdetéig az orvos havonta ismétel meg. A rutin vérképen különös figyelmet kap a szérum vastartalma és a vaskötő kapacitás.

A babádról:

A baba ebben az időben már elég erős ahhoz, hogy az apró, "lebegésszerű" mozgást átvegyék az erőteljes rúgások és ütések. Ez a bokszolás kellően intenzív lehet, akár fájdalmat is okozhat az édesanyának. Már kialakult az alvás-ébrenlét periódus: előfordulhat, hogy a kicsi akkor a legéberebb, amikor a mama nyugovóra tér(ne), de nem kell megijedni, ez nem jelenti azt, hogy a baba éjszakai bagoly marad a születése után is. A mellékvesék megkezdik az androgén és az ösztrogén hormonok elválasztását, amelyek beindítják az anyai szervezetben. A prolaktin elválasztásának eredményeképp megkezdődik a kolosztrum termelése: ez a tejnek az a része, amellyel az anya az első pár napban táplálja az újszülöttet. Az agy már vezérli a kezdetleges légzést és a testhőmérséklet szabályozását. A magzat érzékszervei fogékonyak a fényre, a hangra, az ízre és a szagra.

Jó tudni:

Lassan ideje összeírni, hogy mire lesz szüksége a kicsinek, miután hazakerült a kórházból. Az alábbi lista azokat a dolgokat tartalmazza, amit mindenképp érdemes beszerezni, de - hála a gyártók fantáziájának - természetesen ez a végtelenségig bővíthető. Valószínű, hogy még az alapvető felszerelések sora is ijesztő első pillantásra, ezért mindenképp érdeklődj a rokonoknál és barátoknál, hogy van-e számotokra valami kölcsönbe adható, mielőtt elindultok vásárolni, illetve érdemes utánanézni a használt dolgoknak is.
A babaszobában gyakorlatilag egy kiságyra lesz szükséged - praktikus, ha a rács leszedhető, és a mérete 70x140-es, mert a baba nem növi ki olyan hamar -, ágyneművel, és egy helyre, ahol kényelmesen pelenkázhatsz. Kelleni fog egy babakocsi. Vásárlásánál pár dolgot szem előtt tartanod kell. Ha autóval jársz, érdemes olyan modellt választani, amelyik összecsukható, és befér a csomagtartóba. Mindenképpen legyen könnyű, hiszen gyakran kell majd emelgetned, és gondold végig azt is, milyen terepen fogod használni: ha lehetőséged nyílik majd a kicsivel erdei sétákra, jobb, ha nagy kerekűt és jó rugózású kocsit választasz.
Egy másik fontos kérdés az autósülés kiválasztása, amelynek használata kötelező már a kórházból történő hazaszállításkor is. Az újszülött kelengyéjének nem kell drága dolgokat tartalmaznia, hiszen 1-2 hónapon belül mindent kinő, de fontos, hogy jó minőségűek legyenek, mert bírniuk kell a gyakori mosást. Szerezz be 4-5 rugdalózót és 10 bodyt; ezeknek kell a legstrapabíróbbnak lennie. Kelleni fog 2-3 sapka - pamut otthonra és egy vastagabb, ha sétálni mentek -, 4 pár zokni és 2-3 pár harisnya. A zokninál különösen fontos, hogy a gumija ne szorítsa el a baba lábát, és ne csússzon le könnyen.
Hálózsákból általában elég kettő, és érdemes megfontolni a kocsikabátot, ha a baba hideg időben születik. Ezeken kívül be kell szerezni egy babakádat vízhőmérővel és a fürdetéshez szükséges piperekellékekkel, hajkefét és körömollót - a gyógyászati segédeszközt árusító boltokban igen jó minőségűeket tartanak -, és cumisüveget.
A cumi vásárlása nem feltétlenül szükséges, de ha a beszerzése mellett döntesz, nem árt alaposan körülnézni: ma már vannak olyan modellek, amelyek elősegítik a fogak szabályos fejlődését. Az újszülötteknek készült - legalább 50 db eldobható - pelenka mellé érdemes olyan popsitörlőt választani, amelynek az illata nem irritálja a mamát, hiszen gyakran fogja használni. Textilpelenkából minimum 10 db-ot kell beszerezni a büfiztetéshez, illetve 5 nagyobb méretűt a pelenkázáshoz.


Hihetetlen,de egyre több minden van írva,mire kell figyelni.........ez is a végét jelzi,ebból nekünk minden megvan,szorgos kismama vagyok,és semmit nem hagyok az utcsó pillanatra!!!!!!!! :):)

Reméem a hetek múlásával még,sok sok érdekes dolgot fogok hozni...........vagyis amik számomra érdekesek!!!:):):) Boldog vagyok!!!!:D:D:D
NAGYON VÁRUNK DRÁGA CSÖPPSÉGÜNK!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS