Étvágyból JELES

2012. október 17., szerda

Tegnap az esti fürdőzés közben, igencsak megakadt a szemem. Azok a pici kis hurkácskák, amiket utoljára kb. 9 hónapos korába láttam, kezdenek visszatérni. Combosodik a kisasszony. Mert ugyebár az ovis lét, meghozta az étvágyat is.
Amint felébred megeszik egy szeletke kenyeret, vagy kiflit-brióst. Lenyel mellé egy üvegecske teát vagy tejet. Megkapja a vitamint és indulunk az oviba.
A bejáratnál a faliújságon szemügyre kell venni az aznapi menüt, vagy tetszik neki, vagy nem. Általában tetszik, mert szinte mindenevő. (eddig kettő dolog volt, amibe még a kanalát sem mártotta meg az óvónénik szerint, a spenót és snidlinges túrókrém) Lehet ezeket én sem ettem volna meg. na mindegy is.

Általában jól megreggelizik az oviban is. Sőt mostanság, ha fogára való van, akkor kér repetát is.

"Anya tudod, hogy kell kérni még reggelit??? -Na hogyan?? - Nyuszifület kell mutatni a kezünkkel, de nem szabad kiabálni, hogy KÉÉÉÉÉREEEEEEK még!!!!!!!!!!" -meséli Ő olyan nagylányosan.

A reggelihez adott, tea-kakaó-tejeskávé-karamellástej-tej mindig lecsusszan, nem is egy, hanem két csészével.
Majd nemsokkal ezután, kapják a gyümölcsöt, mielőtt az udvarra indulnának...........változó ez is hogy mit, de nálunk mindegy, gyümölcsfan a javából. Alma-körte-szilva-banán-kiwi minden jöhet.

Majd az ebéd következik, általában itt is megeszik mindent, persze kivételek vannak. Mivel az udvaron jól kifáradnak, megéheznek, így ez az étkezés esik a legjobban. Minap ezt mesélte: " Az udvaron a sok futkosástól, majd ki ugrott a gyomrom, annyira morgott. Mondtam is neki, hogy mindjárt megtöltünk"
Szerencsére nincs mindennap leves, Lula 2 naponta nagyon szívesen megeszi, de minden nap az már sok neki.
Ha leves van az oviban, akkor utána valami tartalmas "sütit" kapnak, mint pl. a lekváros bukta. Volt hogy utána rizskoch volt, és megette.
Ha pedig pörkölt, vagy valami nehezebb az ebéd, mint tegnap a töltött káposzta, akkor gyümölcsöt kapnak ebéd után is.
Jóllakottan vigyorogva ugrik a nyakamba mikor meglát. (ma már az ágyban tölti az ebéd utáni órákat, az oviban)

Ha lassan jövünk, ha gyorsan max 15 perc alatt itthon vagyunk az oviból. De ahogy belépünk az ajtón, ő már éhes, persze ilyenkor csakis a gabonapehely jöhet szóba. Ebből is mindegy milyen, csak tej legyen rajta. Aztán mikor apa hazaér együtt esznek. Majd estefelé együtt vacsizunk.
Tehát a kisebb étkezésekkel, 7-8szor eszik egy nap....................
.......................és másnap reggel mégis úgy ébred, hogy farkaséhes.

Nem aggódom, mert amíg ilyen mozgékony és futrinka, addig nem tartok az elhízástól, és hálát adok a jó Istennek, hogy nem szereti az édességet, egészségesen étkezik, ez a legfontosabb! :)
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS