Hó, szánkó, ovi, mindennapok

2013. január 17., csütörtök

Szégyeld magad!!!! Magamnak szól. Nem írni, mikor lenne miről. Egy ügyes ovisról. Egy hisztis kis makiról. Havazós napokról. Szánkózásról. Teperésről.

Egyszóval sok-sok mindenről.

Először is essen szó az oviról. Az új év, hála Istennek jól indul, “szépen” megyünk oviba, már 3. hete. Idézőjeles szépen, mert hiszivel ugyan, de betegség nélkül. Kisebb fajta takonykór, de ez még nem vészes. Rutinos ovis, aki már nem pityereg reggelente, akit nem zavart meg az új rendszer, hogy az összes kis ovis együtt, egy óvónénivel van reggel 9-ig, és csak utána foglalják el a saját helyüket. Aki inkább már kéri, hogy később menjek érte, mert szeretne uzsi után még játszani. Aki kéri üljek le az előtérben, mert még befejezné Ica nénivel az épp elkezdett hóember ragasztást. Aki terít, szalvétát hajtogat és folyton az óvónők körül serte-pertél. Aki okos, ügyes. Mondókázik-énekel. Aki rettentő hisztis ovi előtt és után is, viszont ott egy kisangyal.

Leesett a hó, és az ovi elől nem tudtunk elszakadni. Mert hatalmas park, rengeteg hóval. Igazi mókázásra való terület. Telefon apának, hozza a szánkót is ha jön, mi addig építettünk hóembert, hóangyalt is készítettünk. Mókáztunk. Aztán apával elkezdődött a szánkózás. Mire észbe kaptunk már sötétedett. Tegnap előtt is ugyan ez volt a felosztás, már teljesen sötét volt mire hazaértünk. Tegnap is folytattuk volna, de sajnos már csak latyak és sár lett a hó helyén. :() Lula kissé szomorú volt, de várjuk a hétvégén az újabb havazást.

Ó és még mennyi mindent tudnék írni, de néha nincs kedv, kifogy a szufla, egyszerűen nincs kedvem bekapcsolni a lapitopit. Esténként pedig mikor lenne idő, akkor inkább élvezem az összebújást. Hárman összekucorodva a nappaliban, tv-zünk, paplanalattvilágítunk a vitaminhozkapottkislámpával. Vagy épp csak fekszünk, és a jó a csend. Ilyenkor mikor délelőtt itthon vagyok egyedül, ide csapok-oda csapok, mosok főzök takarítok, és már mehetek is Lauráért. :)

Közben pályázatokat küldözgetek iskolákba-ovikba, első körben a gyakorlatom miatt. Aztán majd a munka miatt. Holnap megyek az egyik VII. kerületi suliba, találkozom az igazgatóval……………………

Hát így telnek a napjaink. Kicsit sem unalmasan. :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS