- Hová mész kiscipő?????

2012. május 7., hétfő

- Oviba, tipegek-topogok óvodába indulok! :)
Ma megtörtént, hihetetlen de igaz, beírattuk Lulácskát az oviba. gyomorgörccsel indultam el reggel itthonról.  Talán a tudatalattim, még nem akarta felfogni, hogy bizony eljött, ovis lesz a nagylányom. Aztán az első mondatok után, amit váltottunk az ovivezetővel, megnyugodtam, jó helyen lesz! :)
Reggel 6-kor már kinyílott a szemem, fitten üdén ébredtem. Lau már nem annyira, őt alig bírtuk 7-kor kihúzni az ágyból, de muszáj volt, indulni kellett lassan. 8 előtt érkeztünk meg a Pozsonyi ovinkba, ez a mi körzetes ovink, első körben ide kell menni, mert ide tartozunk.
A sok kis lurkó már mind sietett befelé, mi pedig félénken léptük át azt a bizonyos zöld kaput! Ahogy haladtunk hátrafelé a bejárathoz, egyre jobban éreztük magunkat, ahogy Lua meglátta a csúszdát, a homokozót, a hintákat az udvaron, minden félsz elmúlt egy szempillantás alatt! :) Beléptünk az ajtón. Egy kedves kis előtér fogadott minket a földszinten ( itt van a tornaterem, és a sószoba is a kicsiknek), ahonnan lépcsőn kellett felmenni az emeletre, ahol a csoportszobák voltak. Kellemes, barátságos igazi ovis környezet! Mindenhol képek a gyerekekről, a rajzaikból összeállítás, icike picike fogasok, vállfák. Furcsa volt, bennem még tisztán élnek az én ovis éveim, és most pedig már a gyerekemmel állok ott.
A vezető óvónéninél már volt bent egy anyuka, így mi vártunk egy picit, közben ismerős játszóteres kispajtások arca tűnt fel, ismerős anyukákkal. El is röppent az a néhány perc.
Kedves, idősebb, csupa mosoly óvónéni beinvitált minket a vezetői szobába. Kedvesen hellyel kínált, majd elemózsiát pakolt ki Launak. (mikre nem gondolnak) Elővett egy régi-régi adatlapot, befűzte az ÍRÓGÉPBE !!!! (mert szerinte a számítógép nem megbízható) :) és írta, neve.......születési ideje, lakcíme, aztán anya és apa adatait kérdezte. Még kitértünk van e tartós betegsége, és hogy szobatiszta-e. Mivel megfelelő választ kapott mindenre, így kedvesen mosolygott, és így szólt Laurához: "Szeptembertől minden bizonnyal visszajáró vendég leszel" :) Aztán elmesélte milyen változások lesznek ősztől, a mi ovink és még kettő össze lesz vonva, ő nyugdíjba vonul, és a 3 ovinak egy vezető nénije lesz.
Így egycsapásra 3 oviba iratkoztunk be. :) Ajánlott még mellé kettőt, biztos ami biztos alapon. Kérdezte kérjük e , hogy ő átküldje a jelentkezésünket, vagy elmegyünk személyesen.
Mi azonnal rávágtuk, hogy persze hogy elmegyünk. Eközben Lau kíváncsiskodott a kis wc-k iránt, ezért neki rögtön pisilnie kellett, apa elvitte, aztán körbenéztek minden csoportszobában, mi pedig még beszélgettünk egy jót.

A végén illedelmesen elköszöntünk, és elindultunk a másik ovi felé. Aminek a neve Virág ovi. Újpest legszebb sétálóutcájáról nyílik, ahol semmi autó forgalom nincs. Mire odaértünk voltak előttünk már egy jópáran, gondolom én , akik abba a körzetbe tartoznak és ők odavették az irányt reggel. Meglepődve láttam, hogy nagyon sokan nem viszik magukkal a gyerkőcöt a beíratkozásra, én el sem tudtam volna képzelni Lau nélkül. Ücsörögtünk az aprócska padokon, etettük a halakat az ovi előterében az AQVÁRIUMBAN. Bemehettünk a tornaterembe. Közben a dajka nénik osztották a reggelit, fonott kalács volt, kakaóval. Lau rögtön kunyerált egy bögrével, és úgy adták neki, mintha már oda járna. Pozitív emberek, végre, ez kellett most nekem, a sok negatív után. Aztán itt is ránk került a sor, a vezető néni itt is kedves volt. Elmondta ő is a lényeget az oviról. Aztán mesélt néhány szót a tavalyi évről, 50 helyre 118-an jelentkeztek. Végül 58 kiscsoportost sikerült felvenniük, de legalább 8-al megemelték a létszámot! Mondta, hogy hozzájuk is van esélyünk bejutni, természetesen elsősorban ők is a saját körzetükbe tartozó gyermeket veszik fel, és helyezik előre. De ez egyértelmű! Aztán innen is szépen elköszöntünk, és elindultunk apával "dolgozni", ezért későn délután értünk haza.

Laura egész úton beszélgetett, már ez is olyan élmény volt neki, hogy csak lestem, be nem áll a szája. Majd énekelt, dúdolgatott. Egy szóval boldog volt a mai naptól. Néhány perce, úgy aludt el, holnap is megyünk oviba???? ♥♥♥

Aztán, hogy meglegyen az 5 ovi, így apa még a héten beugrik egy helyre, oda már nem megyünk, az csak a vész-vész tartalék. Remélem felveszik a MI OVINKBA, és ha úgy adja az élet, hogy visszaköltözünk a lakásunkba, az ablakból figyelhetem majd, milyen ügyes ovis nagylányom van! :) ♥
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS