A disznófejű nagyúr........................

2012. június 8., péntek

................éreztem megöl, ha hagyom! Ez a vers jutott ma eszembe Ady-tól. Speckó ez a pénzről szól, de én valahogy a mai délelőttömet be tudtam azonosítani! ***
Apa reggel elindult, hogy végre megnézze a listát az ovi ajtaján, nem volt lista. Bement hát a vezető óvónénihez! Aki kedvesen a kezébe nyomott egy határozatot, amin az állt, hogy elutasítják a Pozsonyi oviba való jelentkezést, mert betelt a létszám. Pislogott, apa nagyokat, majd elmagyarázta a vezető néni miért is. Mert történ egy csere, ide jön egy kislány a Virág oviból, Laura pedig megy oda! Ez le is volt mind írva a papírra. Apa megköszönte a felvilágosítást, és hát nem dől össze a világ, ha a másikba megy Lau, csak menjen. Szimpi ovi volt az is.
Útnak is indult a Virág ovi felé. ott már kint volt a névsor, de A. Laura Dorina nevet nem talált. Bemenni nem tudott, mert már zárva voltak az ajtók. Felhívta a Virág ovi vezetőjét. Aki bunkón, lekezelően beszélt vele, majd apa is váltott a hangnemen és elküldte a bús picsába. Mivel oda sincs felvéve Laura. Oké. Telefon Pozsonyi ovi, hogy hát nincs felvéve Laura a Virág oviba sem. vezető óvó néni pipa lett, hogy hát pedig megbeszélték a cserét, és a kislány jött ide Laura megy oda. Kéri apát nyugodjon meg. Majd ő beszél a másik vezető óvónénivel. Közben mi telefonon tartjuk apával a kapcsolatot! Már a sírógörcsön túl vagyok. Csörög a telefonom, egy pesti szám. Felveszem. A virág ovi az. Sajnálja a kavarodást (elbírom képzelni mennyire) fog postázni egy elutasító határozatot, mert közben megbeszélték a Pozsonyi ovival, és mégis oda kerül Laura. Oké. Apa közben hív, a Pozsonyi ovis vezető néni, nagyon sűrű elnézés kérések közepette, elmondta. Hogy akkor tekintse tárgytalannak amit ma reggel kapott elutasító határozatot, oda kerül Laura, mint ahogy már múlthéten megmondta a csere-bere előtt. Pipa volt és mérges a másik ovira. nem csodálom. Azt is elmondta, hogy kedden lesz 17 órától a szülői értekezlet, és majd ott megkapjuk a felvételt bizonyító határozatot.
Szóval, ilyen kalamajka után, Laura ovis lesz szeptembertől.

*** Hogy miért is jutott eszembe ez a vers. Mert ha hagyjuk a témát, és nem megy be ma apa, akkor jövő héten pislogunk, mint hal a szatyorban, hisz akkor csak elutasító határozatot kaptunk volna. És igen, fel kell emelni az embernek a hangját, ha kell akkor igenis olyan bunkónak kell lenni mint a Virág ovi vezetője volt. Mert ő elbaszott valamit, és nem ismerte be, még neki állt feljebb, még ő volt felháborodva, ez a baj ebben az országban. Szerencsére nem csalódtunk a mi Pozsonyi ovink vezetőjében, megoldotta, és kedves higgadt volt végig.
Tudjuk, hogy ez egy ilyen dolog, akadnak félreértések, hibázik minden ember. De nem mindegy ezt hogyan tálalja, örülök, hogy végül nem kell majd nap mint nap találkoznom a Virág ovis vezető nénivel. :)
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS